Haarden in de wereld van vandaag hebben een lange weg afgelegd vergeleken met de houten haarden die jaren geleden de enige open haarden waren. Huiseigenaren hebben tegenwoordig zoveel opties. De openhaard kan nu ontlucht worden. Het kan ook worden aangedreven door gas in plaats van hout. Inserts kunnen zelfs in een traditionele open haard worden geplaatst om het uiterlijk van een brandend houtvuur te creëren. Voor je eigen open haard ga je naar zoiets als open haarden Heerlen.

Soorten houten open haarden

Open Haard is de traditionele open haard met een schoorsteen om de rook te verwijderen en het vuur zuurstofrijk te houden. Deze zijn kostbaar om te installeren in een bestaand huis, maar het renoveren van een oud huis met een bestaande open haard is misschien niet zo duur. Afgesloten haarden zijn eigenlijk open haarden met directe ventilatie, waarbij lucht wordt aangezogen van een buitenmuur of dak en door die opening wordt ontlucht. Openhaard inserts brengen het uiterlijk van een brandende open haard in een bestaande niet-werkende open haard. De insert is in feite een aangepaste houtkachel die de warmte effectiever stuurt.

Soorten elektrische haarden

Elektrische haarden combineren twee functies. Eén type is een open haard met een mantel die als één geheel wordt verkocht en het uiterlijk van traditionele haarden nabootst. In de andere versie wordt het entertainmentcentrum gecombineerd met de elektrische open haard.

Soorten gas haarden

Direct-geventileerde ingebouwde open haarden gebruiken een bestaande schoorsteen voor ventilatie. Als er geen bestaande open haard beschikbaar is, kan de te ventileren pijp vanuit de haard door een muur of plafond worden geleid om te worden ontlucht. Deze open haarden hebben het echte gevoel om hout te verbranden met hun gele vlam. Ventless Burning Fireplaces branden met blauwe vlammen om aan te geven dat de energiebron gas is, maar ze hebben geen pijp nodig voor ontluchten. Het is noodzakelijk om te kijken naar verontreinigingen in de ruimte waar de brandende open haard wordt bediend.

Typen ethanol haarden

The Fireplace Conversion is een ethanolinzetstuk dat in een bestaande open haard wordt gebrand met behulp van de schoorsteen. Wandmontage Openhaard is een functioneel stuk dat ook als een kunstwerk dient. Het kan op elke muur in huis worden geplaatst en er wordt warmte door gegenereerd. Tafelopen haarden zijn draagbaar en kunnen op vrijwel elk oppervlak zitten. Ze lijken veel op een draagbare kachel.

Gel haarden

Een gelhaard kan overal worden geplaatst, omdat hij niet hoeft te worden ontlucht. De gel is eigenlijk verlicht, dus een vlam brandt, maar het genereert niet veel geluid. De gelbrandstof is ook erg duur in vergelijking met andere brandstoffen.

Met alle soorten open haarden die beschikbaar zijn, is er iets voor elke leefrestrictie of decoratieve stijl. Bewoners met kleine ruimtes kunnen een open haard aan de muur of een draagbare open haard op de eettafel hebben staan ​​als middelpunt. Het type brandstof dat uw huis gebruikt, is ook geen belemmering voor het bezit van een open haard aangezien open haarden beschikbaar zijn om te werken door hout te verbranden of gas, elektriciteit, ethanol en gel te gebruiken. Nu, is het tijd om die open haard te krijgen, je wilde altijd die sfeer van warmte en ontspanning creëren.